~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.........................Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας * με ειδήσεις * άρθρα * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

email:kepeme@gmail.com
_____________________________________________________________________________________________________________________

«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε

~~~

...................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση


Aπονεμήθηκαν την Πέμπτη τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση κατά τη διάρκεια τελετής στην οποία παρευρέθησαν υπουργοί και βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών, της Οικονομικής ζωής του τόπου και πολλοί δημοσιογράφοι.
Βραβείο οικονομικού ρεπορτάζ - με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών - απονεμήθηκε στον Πλάτωνα Τσούλο για την αναλυτική καταγραφή της οικονομικής επικαιρότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω της Ναυτεμπορικής και στο Δημήτρη Μαρκόπουλο για την ανάδειξη μέσω της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», της άγνωστης ιστορίας ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και των προσώπων που καθορίζουν τις οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις

Αναλυτικά, βραβεύθηκαν οι δημοσιογράφοι:
* Ιάσων Αθανασιάδης για την έγκυρη ενημέρωση της Διεθνούς Κοινής Γνώμης με ρεπορτάζ, φωτορεπορτάζ και ντοκιμαντέρ από εστίες πολέμου και κοινωνικές αναταραχές.
* Νίκος Ασλανίδης για την τηλεοπτική εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας «Αληθινά σενάρια» της ΕΡΤ 3, που επικεντρώνεται στον άνθρωπο και προβάλλει την ανθρώπινη θέληση.
* Τάσος Τέλογλου για την αποκάλυψη της ελληνικής συμμετοχής στην υπόθεση δωροδοκιών της Siemens και για την προάσπιση με τα ρεπορτάζ του στην «Καθημερινή» του δημόσιου συμφέροντος.
* Ανδρέας Χριστοδουλίδης για την επιτυχημένη ανάδειξη του Αθηναϊκού Πρακτορείου-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Α.Ε. σε σύγχρονο φορέα έγκυρης και ταχείας διακίνησης πληροφοριών από όλο και σε όλο τον κόσμο.
* Επίσης στην Αγγελική Γυπάκη απονεμήθηκε Ειδικό Βραβείο για το περιβάλλον, για την ανάδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας με την έκδοση του περιοδικού της Απογευματινής Α.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Παράλληλα απονεμήθηκαν Βραβεία:
o Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ «Γιάννης Φάτσης» με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων στο Γιάννη Φωτούλα για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».
o Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ «Χρήστος Πασαλάρης» με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων στο Γιάννη Απέργη για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή και ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
o Ανθρωπιστικού Ρεπορτάζ με χορηγό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στη Σταυρούλα Τσουλέα για την εκλαίκευση και προβολή θεμάτων υγείας μέσω της εφημερίδας «Τα Νέα» και τη συμβολή της στην υπεύθυνη ενημέρωση του Κοινού.
o Ισότητας των Φύλων με χορηγό τη Γενική Γραμματεία Ισότητας στο Σταύρο Θεοδωράκη για την ποιότητα της εκπομπής του «Πρωταγωνιστές» στο Mega και την προβολή γυναικείων προσωπικοτήτων με έμφαση στο ανθρώπινο στοιχείο και την ανάδειξη θεμάτων Ισότητας.
o Ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό το Δήμο Αθηναίων στο Βαγγέλη Φανίδη του Πειραϊκού Ραδιοφώνου «Κανάλι 1» για την πληρότητα κάλυψης του ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προβολή θεμάτων του Πειραιά.
o «Απόστολος Μαγγανάρης» με χορηγό την ΄Ενωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου στο Γιώργο Σκαμπαρδώνη για την ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία και το πολύπλευρο συγγραφικό του έργο που αναδεικνύει τις ανθρώπινες αξίες.
o Ξένου Τύπου «Κώστας Τσατσαρώνης» για ρεπορτάζ που καλύπτει εξελίξεις και γεγονότα στο «Τρίγωνο» Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία. Το βραβείο που αθλοθέτησε ο ίδιος ο Κώστας Τσατσαρώνης με τη διαθήκη του, απονεμήθηκε στη Βέρα Κορίδη για την πολύχρονη παρουσία της στο χώρο του Ξένου Τύπου και την ενίσχυση με τις ανταποκρίσεις της των δεσμών Ελλάδος και Κυπριακού Ελληνισμού.
o Εθνικής Αντίστασης με χορηγό την ΄Ενωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου στον Αγαμέμνονα Φαράκο για την ενεργό συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση κατά την Κατοχή και την επί 7μηνο φυλάκισή του από τους Ναζί κατακτητές στο σανατόριο-φυλακή «Σωτηρία».

Ακόμα το ΄Ιδρυμα απένειμε Τιμητικές Διακρίσεις:
o στο Γιώργο Αρκουλή για την πολυετή διαδρομή του στην Αθλητική Δημοσιογραφία και για τη συμβολή του στην ιστορική καταγραφή του Αθλητισμού.
o στο Γιώργο Πετρίτη για σειρές ντοκιμαντέρ στις οποίες καταγράφεται η Ιστορία του Τύπου και προβάλλονται άνθρωποι της ενημέρωσης.
o Στον Ανδρέα Σοφοκλέους για την έρευνα και καταγραφή σε 5 τόμους της Ιστορίας του Κυπριακού Τύπου, της περιόδου 1878-1945.
o Στην αυτοδιοίκηση.gr για την πρώτη διαδικτυακή πύλη που προωθεί και προβάλλει θέματα Αυτοδιοίκησης.
o Στο Ιστορικό Φωτογραφικό Αρχείο Νεώτερης Ελλάδας για τη συγκέντρωση, μελέτη, καταγραφή και αρχειοθέτηση φωτογραφικού υλικού από την Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας.
o Στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων για την επί 53 χρόνια καθημερινή της παρουσία στην ΄Ηπειρο, την ποικιλία της ύλης της, την προβολή τοπικών θεμάτων και την έγκυρη ενημέρωση της Κοινής Γνώμης
o Στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ για την πρωτοβουλία και τη συμβολή του στην αποκατάσταση του Περιβάλλοντος με ένα ευρύ πρόγραμμα αναδασώσεων.

Απονεμήθηκαν επίσης Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις:
o Στον Απόστολο Κακλαμάνη πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για τις συνεχείς εποικοδομητικές παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ και για την αθλοθέτηση του Βραβείου Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ και
o Στον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, δημοσιογράφο, πρώην υφυπουργό, για το σημαντικό δίτομο έργο του που αναφέρεται στον Πόλεμο 1940-41 και περιλαμβάνει όλες τις δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις από το μέτωπο στις εφημερίδες της εποχής.

Τέλος απονεμήθηκαν Ειδικοί Τιμητικοί ΄Επαινοι:
o Στο Βασίλη Λεβαντίδη για τη συμβολή του στην καταγραφή της πορείας των ΜΜΕ με την έκδοση πέντε βιβλίων.
o Στον Ηλία Λιβάνη για την επανέκδοση του ιστορικού περιοδικού «Επίκαιρα»
o Στο Μάριο Νόττα για τη δημιουργία του πρώτου Πανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Δημοσιογραφικού Προγράμματος στην Ελλάδα που προωθεί τις νέες τεχνολογίες στην Πληροφορία.
o Στο Στέλιο Παρασκευόπουλο για την ευδόκιμη παρουσία του στο Αστυνομικό ρεπορτάζ.
Η όλη εκδήλωση έγινε με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - ο οποίος όπως προαναφέρθηκε είχε αθλοθετήσει και το Βραβείο Ανθρωπιστικού Ρεπορτάζ.
Στην αρχή της τελετής αναγνώσθηκε από το Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Δ. Ζαννίδη, χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος δεν παρέστη στην απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων - για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια - λόγω προσωπικού κωλύμματος.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή των προς βράβευση δημοσιογράφων έγινε από Γνωμοδοτική Επιτροπή που την αποτελούσαν οι κ.κ. Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Γιάννης Πλαχούρης, Πρόεδρος της ΄Ενωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Γιώργος Γιουκάκης, γεν. γραμματέας & εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ Θανάσης Παπανδρόπουλος, επίτιμος διεθνής Πρόεδρος της ΄Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Γιάννης Χρυσάφης εκπρόσωπος της ΄Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλης Νικολόπουλος και Αγαμέμνων Φαράκος, δημοσιογράφοι. Ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πάνος Καραγιάννης και χαιρετισμούς, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Γιάννης Πλαχούρης, ο Γεν. Γραμματέας Επικοινωνίας κ. Γιώργος Πετρουλάκης ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον κώδικα συμπεριφοράς των πολιτικών που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί, καθώς και στην αναγκαιότητα ύπαρξης κώδικα δεοντολογίας στους πολιτικούς και στους δημοσιογράφους.
Εκτός των ανωτέρω στην τελετή παρέστησαν: ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, οι βουλευτές Ευάγγελος Αντώναρος, Κωνσταντίνος Γείτονας, Νικόλαος Καντερές, Δημήτρης Παπουτσής, Δημήτριος Σταμάτης, Δημήτρης Τραγάκης, (και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής), Tηλέμαχος Χυτήρης κ.α. ο εκπρόσωπος ΓΕΝ αντιναύαρχος κ. Χατζηδάκης, ο εκπρόσωπος ΓΕΣ συνταγματάρχης κ. Παραράς, ο εκπρόσωπος ΓΕΑ σμήναρχος κ. Καλόγηρος ο Αρχηγός Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κ. Γρηγ. Μπαλάκος ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Πρέσβης της Αλβανίας κ. Μinaroli Vili και η ακόλουθος Τύπου κ. Floriana Odhise Paskali, ο τ. πρωθυπουργός κ. Ι. Γρίβας, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Επίσκοπος Βελεστίνου, η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Ελένη Παπαπέτρου.

Υποβλήθηκε την Πεμ, 27/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Εφημερίδα "Ελληνική Πολιτεία"

Ελληνική Πολιτεία

Το Διάταγμα για τον τρόπο εκλογής πληρεξουσίων, που θα συγκροτούσαν την Δ’ Εθνική Συνέλευση, τυπώθηκε από το τυπογραφείο του Ναυπλίου στις 4/3/1829.

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»
http://www.et.gr/et/istorik-anadrom/fek_images2/efhmeris_genikh.jpg/view

«Γενική Εφημερίς της Ελλάδος»

Η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος» υπήρξε η πιο οργανωμένη και μακρόβια εφημερίδα της περιόδου του Αγώνα. Εκδόθηκε για επτά χρόνια (από το 1825 έως το 1832) και κυκλοφόρησαν 597 φύλλα (2.762 σελίδες).

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'
Το Mουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1898

Εφημερίδα 'Θεσσαλία'



Η εφημερίδα Θεσσαλία κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 1898, την ημέρα ακριβώς της αποχώρησης από την πόλη των τουρκικών στρατευμάτων. Έκτοτε κυκλοφορεί αδιάλειπτα και είναι η μακροβιότερη επαρχιακή εφημερίδα. Αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες της ελληνικής περιφέρειας, με πολλούς ανταποκριτές και συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη κυκλοφορία.
Το 1914 την έκδοση και διεύθυνση της Θεσσαλίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος Τάκης Οικονομάκης, δημοτικιστής και πρωτεργάτης του εργατικού κινήματος, ο οποίος έδωσε στην εφημερίδα φιλελεύθερο προσανατολισμό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η Θεσσαλία στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς με τα καυστικά άρθρα της εναντίον των Γερμανών εμψύχωνε την τοπική κοινωνία και εξόργιζε τις γερμανικές αρχές. Η στάση αυτή οδήγησε στην απόπειρα σύλληψης του Οικονομάκη το 1944, ο οποίος ωστόσο πέθανε από καρδιακή προσβολή, προτού πέσει στα χέρια των κατοχικών αρχών. Μετά το θάνατο του Οικονομάκη και στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου η εφημερίδα ακολούθησε ένα δεξιό προσανατολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη πτώση της κυκλοφορίας της. Την περίοδο 1953-1965, οι συντάκτες της ανέλαβαν την έκδοση και τη διαχείρισή της με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν και πάλι την κυκλοφορία της. Το 1990 την εφημερίδα αγόρασε ο βιομήχανος Κ. Λούλης, ο οποίος την πούλησε το 1996 σε όμιλο επιχειρηματιών.
"Βόλος, ένας αιώνας. Από την ένταξη στο ελληνικό κράτος (1881) έως τους σεισμούς (1955)", Εκδόσεις Βόλος, Βόλος 1999.
Αρχείο Ζημέρη, ΔΗ.Κ.Ι..

Μουσείο Εφημερίδας 'Η Θεσσαλία'Το Μουσείο λειτουργεί από το 1997 στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας (Α' Βιομηχανική Περιοχή Βόλου). Δεσπόζουσα θέση στο χώρο του κατέχουν οι μηχανές που εξασφάλιζαν την παραγωγή της εφημερίδας από το 1898 έως το 1990.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1940.
Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

Φύλλο της εφημερίδας Θεσσαλία, 1902.

η αρχαιότερη εφημερίδα

Εφημερίδες - Ραδιόφωνα κ.ά.

Εφημερίδες Athens News Η έκδοση στο Internet των Athens News. Η μοναδική ημερήσια ελληνική εφημερίδα που εκδίδεται στα Αγγλικά. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ημερήσια νέα, άρθρα και αγγελίες από την Καθημερινή, μια αθηναϊκή ημερήσια εφημερίδα. TO BHMA OnLine Έκδοση στο Internet άλλης μιας αθηναϊκής εφημερίδας. E on-line (Ελευθεροτυπία) Η πρώτη ελληνική εφημερίδα στο Internet. ΤΑ ΝΕΑ Έκδοση στο Internet μιας από τις δημοφιλέστερες ελληνικές εφημερίδες. EXPRESS Η πρώτη ελληνική οικονομική εφημερίδα στο Internet. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Άλλη μια οικονομική και επιχειρηματική εφημερίδα στο Internet. Στο αρχείο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί ένα πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών. New Europe Η "New Europe" είναι μια διεθνής οικονομική εφημερίδα με ειδήσεις από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Περιλαμβάνει profiles πολλών ανερχόμενων αγορών και πληροφορίες σχετικά με το "New Europe Network." Νέοι Αγώνες Η έκδοση στο Internet μιας εφημερίδας των Ιωαννίνων. Παρέχει τοπικά νέα, αθλητικά, αγγελίες και τοπικές πληροφορίες. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής πρωινής εφημερίδας. Υπηρεσίες Τύπου Συλλογή ημερήσιων νέων από το HRI Τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα νέα παρέχονται από διάφορες υπηρεσίες τύπου. Παρέχεται από το Hellenic Resources Institute. Στις πηγές περιλαμβάνονται: COSMOS, Λόγος(Κύπρος), Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Καθημερινά Ελληνικά νέα που παρέχονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το Μακεδονικό Πρακτoρείο Ειδήσεων παρέχει πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ειδήσεις και πληροφορίες για γεγονότα στην Ελλάδα καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. ΑΝΤΙ Η έκδοση στο Internet ενός γνωστού ελληνικού πολιτικού περιοδικού. Παρέχονται και Αγγλικές στήλες. FLASH 9.61 Ένας αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, παρουσιάζει το "studio" του στο Internet. Ειδήσεις, πληροφορίες για το σταθμό και σχόλια από το προσωπικό του. Ράδιο Παλαμά Συνδεθείτε με τη Λάρισσα και ακούστε ελληνική μουσική και ειδήσεις. Μετάδοση με RealAudio από το Ράδιο Παλαμά, ένα ραδιοφωνικό σταθμό από τη Λάρισα. ΣΚΑΙ On Line Τα τελευταία νέα, ανανεώνονται ανά ώρα. Παρέχεται από το ΣΚΑΙ και τον Webads.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
www.magikokouti.gr
www.kepeme.blogspot.com
http://www.yfos-magazine.gr
http://www.lexima.gr/lxm/read-863.html
http://www.in.gr
http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Main.asp
http://www.avgi.gr/nea-avgi/main_page.asp
http://lousios.blogspot.com
http://genesis.ee.auth.gr/dimakis/Yfos/Yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.philology.gr/magazines/yfos.html
http://find.in.gr/index.php?q=περιοδικο%20ΥΦΟΣ&u=www.in.gr/books/yfos/
http://arkadikovima.blogspot.com
http://arkadiko.blogspot.com
http://aivalis.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου